marți, 18 februarie 2014

Credite rapide pentru pensionari

Poate ca nu va gandeati, insa multi dintre clientii IFN-urilor sunt chiar pensionarii. Da, pensionarii, bunicii si parintii nostri, au ajuns sa solicite credite rapide la institutiile financiare nebancare. Motivele lor sunt nenumarate: dificultati in achitarea datoriilor la intretinere pe timpul iernii, achitarea unor interventii chirurgicale ori a unor medicamente de care depinde viata lor, achitarea unor reparatii foarte importante in casa etc. Uneori, ei solicita insa un credit rapid si pentru satisfacerea unor placeri personale, cum ar fi o vacanta, un bun pe care in mod normal nu si l-ar permite etc.

Pensionarii par sa fie pe lista neagra a statului. Taie din pensii, le aplica impozite ca si cum nu ar fi cotizat deja o viata intreaga cu contributii de tot felul la stat si uite-asa ajung bietii nostri bunici sa nu-si mai permita nici medicamente, ca de hrana de calitate nici nu mai incape vorba. Unii dintre pensionari mai gasesc sprijin financiar pe la copii si nepoti, dar altii trebuie sa se descurce singuri. Se mai ajuta intre ei, insa uneori ajung in situatii in care nu mai stiu de unde sa mai imprumute bani pentru a-si rezolva problemele cu care se confrunta.

Si uite-asa, bietii batrani ajung sa apeleze la diversele institutii financiare, bancare sau nebancare.
De obicei banciile sunt cat de cat mai flexibile cu pensionarii, nu cer chiar atat de multe acte, insa tot dureaza macar o saptamana pana sa ofere clientului un raspuns final. Desi dobanzile sunt mult mai mici, nimeni nu poate garanta clientului ca rata sa nu se va modifica in timp. In plus, in general bancile nu acorda imprumuturi mai mici de 1000 de euro.

Citeste mai mult pe http://www.creditrapidifn.org