miercuri, 12 februarie 2014

Credite rapide pentru studenti

Desi pare greu de crezut, printre clientii IFN-urilor se afla si foarte multi studenti. Motivele pentru care ei iau imprumuturi rapide sunt nenumarate: plata studiilor, plata unor avansuri pentru chirie, plata unor cursuri extracuriculare cu taxa, achitarea unor datorii etc.

Anii de studentie sunt poate printre cei mai frumosi din viata unui om. Departe de cicalelile parintesti, aproape de prieteni, nopti de distractie in camin sau prin cluburi, dar si nopti pierdute invatand pentru examene, plecari spontane la munte sau la mare... O multime de amintiri frumoase raman din aceasta perioada. Dar, printre amintiri raman evident si momentele in care ramai fara un leu in buzunar, asteptand urmatoarea saptamana sa vina pachetul cu mancare si cativa banuti de la parinti.

Uneori insa, parintii nu isi mai permit sa isi sustina in facultate copiii, asa ca ei se vad nevoiti sa se descurce singuri daca vor sa isi continue studiile. Iar atunci viata se schimba. De cele mai multe ori, acesti studenti se angajeaza pentru a se putea descurca. Unii dintre ei, din cauza dificultatilor financiare, trebuie sa munceasca mai mult, astfel ca nu mai pot urma cursurile de zi, fara plata, ale facultatilor si se vad nevoiti sa munceasca nu doar pentru a-si duce zilele de student, pentru a-si acoperi cheltuielile cu tot ce inseamna manuale, carti, print-uri, proiecte etc, ci si pentru a-si achita taxele. Si cum taxele facultatilor in ziua de astazi sunt exagerat de mari, atunci nu ramane decat sa faca intr-un fel rost de bani. Uneori reusesc sa stranga sumele necesare, alteori insa nu sau nu in totalitate.

Si cum veniturile lor pe cartea de munca sunt mici, ca deh - taxele angajatorilor sunt foarte mari si acestia prefera sa treaca in acte venituri minime, studentii rar pot lua bani imprumut de la banca. Asa ca se vad nevoiti sa se imprumute de la institutiile financiare nebancare, platind un pret mai mare pentru creditul rapid contractat.

 Citeste mai mult pe imprumutrapid.org